Matematik

Er det rigtigt diffireniteret?

12. november 2020 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Det er lidt svært at skrive herinde hvordan jeg har gjort, men fik opg a diffirenteiret i forhold til x til y^5-2e^2xy

Diffireientert i forhold til y=x*5y^4-2xe^2xy

og funktion x diffirentert i forhold til y fik jeg 5y^4-4xe^2xy

b)Fik jeg 5x^4*cos(6x)+x^5-sin(6x)*6

Nogen der kan se om det er rigtigt. Nspire giver mig ikke det samme resultater nemlig :)

Vedhæftet fil: er det rigtigt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2020 af Anders521

#0 Det vedhæftede billede viser selve opgaven (fint!), og ikke et screenshot af dit TI-Nspire vindue, men okay.

a) ∂z/∂x = (∂f/∂x)(x,y) = y5 - 2e2xy,   ∂z/∂y = (∂f/∂y)(x,y) = 5xy4 - 2xe2xy. Den sidste overlader jeg til dig.

b) df(x) /dx = 5x4 ·cos(6x) - 6x5 ·sin(6x)


Svar #2
17. november 2020 af Amalie1234324

Tak :)


Skriv et svar til: Er det rigtigt diffireniteret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.