Kemi

Beregning af masse af titandioxid ved ligevægt

13. november 2020 af Clif - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgave om Titandioxid:

Jeg har løst alle spørgsmålene bortset fra e), hvor jeg ikke kan se, hvad det er man skal gøre. Jeg har fået spørgsmål d) til at være, at partialtrykkene af TiCl4 og O2 ved ligevægt er 0,74 bar, og partialtrykket af Cl2 ved ligevægt er 2,52 bar. Jeg tænker, at man skal benytte sig af idealgasloven og så derefter formlen m=n*M, men jeg er ikke sikker. 

Mange tak for hjælpen

Vedhæftet fil: titandioxid.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2020 af janhaa

har du facit på e)?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2020 af janhaa

e)

du har at: Kc = [TiO2 ] =11,6 = n/V = n/100

n = 1160 mol

M = m/n = 79,9 g/mol

m = M*n = 92,684 kg

?


Skriv et svar til: Beregning af masse af titandioxid ved ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.