Kemi

Neutralisering og andet

20. november 2020 af Nikita4 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Halløjsa jeg har nogle spørgsmål som jeg har brug for hjælp til. Hvis i har lyst til at uddybe dem vil det være en kæmpe hjælp!

1.Hvor mange mL 0,128 M HCl skal der til for at neutralisere 2,87 g magnesiumhydroxid?

2.Beregn molariteten af 24 w/w% ammoniakvand med en massefylde på 0,910 g/mL

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2020 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} 1.\\& \begin{array}{lllll} \textup{Molforhold:}&HCl:Mg(OH)_2=2:1\\\\ 2.87\;g\;Mg(OH)_2&=\frac{2.87\;g}{58.32\; \frac{g}{mol}}=0.0492\;mol\\\\ \textup{Beregning af}\\ \textup{volumen }HCl\textup{:}\\& V_{HCl}\cdot \left ( 0.128\;\frac{mol}{L} \right )&=&2\cdot \left ( 0.0492\;mol \right )\\\\& V_{HCl}=\frac{0.0984\;mol}{0.128\;\frac{mol}{L}}&=&0.76875\;L=768.75\;mL \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2020 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} 2.\\& \begin{array}{llllll} \textup{Formel:}&c=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho }{M}\\\\& c=24\cdot 10^{-2}\cdot \frac{910\;\frac{g}{L} }{17.03\;\frac{g}{mol}}=12.8\;M \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Neutralisering og andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.