Matematik

Cirkels tangent

29. november 2020 af jeafjivoan - Niveau: B-niveau

Hjææælp!:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af janhaa

2x + 2yy ' -12 + 4y' = 0

y ' = 3/4

yt -2 = 3/4(x-3)

yt = (3x/4) - 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2020 af janhaa

#0

Hjææælp!:))

cirkels tangent !


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll} \textup{Cirklen:}&c\textup{:}\quad (x-6)^2+(y+2)^2=5^2\\\\ \textup{har i }(x_o,y_o)\\ \textup{tangenten:}&t\textup{:}\quad \left (x_o-6 \right )\left (x-6 \right )+\left (y_o+2 \right )\left (y+2 \right )=5^2\\\\\\ \textup{har i }(3,2)\\ \textup{tangenten:}&t\textup{:}\quad \left (3-6 \right )\left (x-6 \right )+\left (2+2 \right )\left (y+2 \right )=5^2\\\\& t\textup{:}\quad-3\left (x-6 \right )+4\left (y+2 \right )=5^2\\\\& t\textup{:}-3x+18+4y+8=25\\\\& t\textup{:}-3x+4y+26=25\\\\& t\textup{:}\quad 4y=3x-1\\\\\\& t\textup{:}\quad y=\frac{3}{4}x-\frac{1}{4} \end{array}


Skriv et svar til: Cirkels tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.