Matematik

ekspontiel funktioner

29. november 2020 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Befolkningstallet i et land vokser med 2,1% om året (d.v.s. det vokser eksponentielt). I 1960 var der 36 millioner indbyggere i landet.

a)  Bestem fremskrivningsfaktoren

b)  Lad x betegne antallet af år efter 1960. Opskriv en forskrift, f(x), der angiver

befolkningstallet efter år 1960.

c)  Hvor stor vil befolkningen være i år 2050, hvis væksten fortsætter uændret?

d)  Hvilket år passerer befolkningstallet 125 millioner?

e)  Skitsér en graf for f(x)

En der kan hjælpe mig med spørgsmål d). Jeg Har Svært ved at svare på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af Deez

Har præcis sammen opgave og kan heller ikke finde ud af den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2020 af Anders521

#0 & #1 

a) Med y = bax, er a = (1 + p/100) jeres fremskrivningsfaktor;                                                                            b) Da faktoren a nu er kendt og b = 36 er givet opgven kan forskriften for f nu opskrives;                                    c) Beregn f(125);                                                                                                                                                    d) Løs ligningen 90 = f(x);                                                                                                                                       e) Brug jeres CAS-værktøj.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Ja


Svar #4
29. november 2020 af lauhan (Slettet)

Altså jeg forstår godt de andre. Jeg forstår bare ikke d


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2020 af Anders521

#4 ... Ved du hvad der menes med at løse en ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. november 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

I d) skal du løse:
90=[funktion]
Isolér x.
Altså: find x når y=90

Y er 90 fordi 125 mio. - 36 mio. = 89 mio. Og vi skal passere befolkningstallet på 125 mio. Så den skal altså være større end 89, derfor 90.

Skriv et svar til: ekspontiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.