Matematik

Cirkler bestemme radius for cirkel

04. december 2020 af dennis13434 - Niveau: B-niveau

En cirkel c1 er givet med ligningen 


x2x+y2−4y=478
En anden cirkel c2 har centrum i punktet P=(49;28)

a) Bestem radius for cirklen c2 således, at cirklerne c1 og c2 netop har et berøringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvor er dit eget forsøg?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2020 af Anders521

#0 Har du skrevet ligningen for c1 korrekt?


Svar #3
04. december 2020 af dennis13434

Ligningen er skrevet korrekt - er der en formel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2020 af ringstedLC

Bestem centrum og radius af cirkel c1 ved kvadratkompletering. Bestem afstanden mellem de to centra. Fratræk herfra radius af c1:

\begin{align*} \text{En cirkel kunne v\ae re}: \\ x^2+y^2-4y &= 478\Rightarrow (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 \\ \text{Afstand} &= \sqrt{\left ( x_P-a \right )^2+\left ( y_P-b \right )^2} \\ r_{c2} &= \text{Afstand}-r_{c1} \end{align*}

#0: Ligningen giver ikke en cirkel.


Skriv et svar til: Cirkler bestemme radius for cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.