Matematik

Seperation af de variable! HJælp akut

09. december 2020 af hq02 - Niveau: A-niveau

Hej.

Nogen der kan hjælpe med opgaven jeg har vedhæftet. Jeg har lavet lidt, og har ingen ide om det er rigtigt??

Skal afleveres imorgen, så vil have hjælp

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2020 af Anders521

#0 Det er forkert, mht. beregningerne. Faktisk er opgaven lavet for dig i #3 i din anden tråd. Men du skrev til sidst, at du ikke forstod indholdet deri. Hvor går det galt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2020 af janhaa

\int \frac{dy}{2y}=\int \frac{dx}{x-4}

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2020 af AMelev

Hvis du kigger grundigt på svarene de øvrige to tråde, du har startet med samme ogave, så ville du vide, at det, du har lavet ikke er rigtigt.
Jf https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1988547#1988561 og https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1988560


Svar #4
09. december 2020 af hq02

altså det med at ln pludselig kommer ind, forstår jeg ikke. Og hvor tallene så kommer i spil


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2020 af AMelev

\int \frac{1}{y}dy=ln(y), jf Formelsamling side 26 (154)


Svar #6
09. december 2020 af hq02

i svar 2 har jeg den seperet. Skal jeg så integrere med de tal jeg har fået?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du har lavet fejl i separationen.


Svar #8
09. december 2020 af hq02

ja, men hvordan sætter jeg mine tal ind. Det er så uforståeligt


Svar #9
09. december 2020 af hq02

nu giver det mening. tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2020 af Anders521

#8  Du må først rette fejlen i seperationen, dernæst kan tallene anvendes:                                                                                                                               dy/dx = 2y/( x - 4 ),            x ≠ -4              ⇔                                                                                                            dy/y = 2/( x - 4 )               x ≠ -4, y ≠ 0    ⇔                                                                                                          ln| y | = 2·ln| x - 4 | + C1     x ≠ -4, y ≠ 0    ⇔                                                                                                             | y | = C2·( x - 4 )2

F.eks. med A(5,1), hvor x = 5 og y = 1 er                                                                                                                                                                                     |1| = C2·( 5 -4)2 ⇔ C2 = 1

Altså har løsningen løsningen y = x - 4


Skriv et svar til: Seperation af de variable! HJælp akut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.