Fysik

Hvor meget kemisk energi frigives? hvor stor er brænderens effekt i watt?

16. december 2020 af mathiasoxholm - Niveau: B-niveau

64. en  spribrænder afbrænder 2,5 gram sprit på 5 minutter 

a: hvor meget kemisk energi frigives?

b: hvor stor er brænderenes effekt i watt?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af kemc

    a)   E = (2,5 g)·(1367,74 J/g) = 3419,36 J

     b)   P = E/t = (3419,36 J)/(5·(60 s)) = 11,3979 W


Skriv et svar til: Hvor meget kemisk energi frigives? hvor stor er brænderens effekt i watt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.