Matematik

Den harmoniske svingning, solens høje.

20. december 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej! 

Hvordan løses den vedhæftede opgave? Har både prøvet at ændre x ifht til de pågældende dage og så solve den, og prøvet at løse den i geogebra, men det lykkes ikke rigtigt for mig. 

Hjælp modtages med kærlig hånd. 

Vedhæftet fil: Solens højde.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2020 af StoreNord

Sinus er størst, når dens argument er 90 grader eller Pi/2.


Svar #2
20. december 2020 af Mojito101

Skal haveskåret den lidt mere ud i pap. Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

12. februar svarer til: 

x = 31 + 12 = 43

18. maj svarer til:

x = 31 + 28 + 31 + 30 + 18 = 138

og så skal du bare beregne f(43) og f(138) ved at sætte ind i formlen.


Svar #4
20. december 2020 af Mojito101

Okay, så forstår jeg bedre. Så jeg kan sådan set definere funktionen istedet for at solve den! Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2020 af ringstedLC

#4: "Solve" og GG's "løsninger" el. "beregn" bruges til at løse ligninger og isolere i udtryk.

I opgaven gives en funktion, hvori der kan indsættes x-værdier. Så er det altid en god idé, at definere funktionen, - den skal jo nok bruges til et eller andet. Og når den en gang er defineret, kan definitionen selvfølgelig bruges direkte i "Solve" m.m.

Hvis der er flere underspørgsmål til opgaven eller hvis du har lyst til det, kan https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1877240 formentlig hjælpe.


Skriv et svar til: Den harmoniske svingning, solens høje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.