Matematik

Cos tan og sin

23. december 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hey allesammen, 

er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave? da jeg har siddet med den i lang tid og ikke kan finde ud af den. 

Tak på forhånd 

opgaven er i vedhæftet fil :)

Vedhæftet fil: Skærmbillede (41).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2020 af MandenMedMangeHatte

Denne opgave er næsten nøjagtig magen til én, du allerede har spurgt om. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1991030

Nu er du altså nødt til at prøve lidt selv, du kan ikke bare regne med at folk laver dine ting for dig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. december 2020 af Mathias7878

Du kan finde siden c ved hjælp af Pythagoras

a^2+b^2=c^2

De resterende vinkler kan du finde ved hjælp af sinusrelationerne, f.eks.

\frac{a}{sin(A)} = \frac{b}{sin(B)} = \frac{c}{sin(C)}

Bemærk desuden, at

sin(C) = sin(90^\circ) = 1

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. december 2020 af ringstedLC

De kendte sider a og er vinkelbenene i vinkel C. De er altså de to kateter. Brug tangens til at bestemme de ubekendte vinkler:

\begin{align*} \tan(v) &= \frac{\text{modst.}}{\text{hosl.}} \\ \tan(A) &= \frac{a}{b}\Rightarrow A=\tan{-1}\left ( \frac{a}{b} \right )=\;? \;,\;\tan(B) &= \frac{b}{a}\Rightarrow B=\;? \end{align*}

c (hypotenusen) beregnes med Pythagoras.

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2020 af MandenMedMangeHatte

Sofia0294 du lærer overhovedet ingenting.


Svar #5
24. december 2020 af Sofia0294

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Cos tan og sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.