Kemi

Beregn fortyndingsforholdet

23. december 2020 af lorinos - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogle, der ved, hvordan man beregner fortyndingsforholdet? 

Vedhæftet fil: mm.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Når man tager 10mL af opløsningen og fortynder op til 100mL, så er koncentrationen reduceret med en faktor 10. Dvs. at koncentrationen går fra 10mg/mL til 1mg/mL.

Vi skal have regnet koncentrationen om til %(w/V) for at kunne sammenligne med svarmulighederne.

%(w/V) kan man huske som g/100mL. Så vi regner de 1mg/mL om:

1mg/mL = 0,001g/mL = 0,1g/100mL = 0,1%(w/V)

Så det er svarmulighed a.


Svar #2
23. december 2020 af lorinos

tusind tak for din hjælp, men ift. fortyndingsforhold, hvordan regnes det, hvordan ved man, at det er fortyndet med en faktor 10, jeg håber ikke, at det er dumt spg. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Man har taget 10mL opløsning og blandet op med vand til rumfanget er blevet 100mL. Så rumfanget er blevet 10 gange så stort. Men mængden af opløst stof er stadig det samme. Det var jo bare rent vand man hældte i. Så man har den samme mængde opløst stof, men nu fordelt på det tidobbelte rumfang. Derfor bliver koncentrationen også 10 gange så lille. 


Skriv et svar til: Beregn fortyndingsforholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.