Fysik

Enheder HASTER

30. december 2020 af fgrt44 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan fortælle mig, hvor man regner fra μg/ml til g/L??

på forhånden tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

1 μg/mL = 10-6 g / 10-3 L = 10-3 g/L

Så hvis du en koncentration angivet i μg/mL, så skal du dividere tallet med 1000, så har du koncentrationen i g/L.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \mu &= 10^{-6}\;,\;m=10^{-3} \\ \frac{\mu \text{g}}{m\text{l}}=\frac{10^{-6}}{10^{-3}} \cdot \frac{\text{g}}{\text{l}} &= 10^{-6}\cdot 10^{3}\cdot \frac{\text{g}}{\text{l}}=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Enheder HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.