Matematik

toppunkt og ingen fælles punkter

06. januar 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet a'en det gav 1 og 3, men i b og c ved jeg ikke helt, hvor jeg skal starte henne

Vedhæftet fil: 2021-01-06 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2021 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& 0=2x^2-8x+6\\\\& x^2-4x+3=0\\\\& x=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right.\\ \textup{sk\ae ringspunkter}\\ \textup{med x-aksen:}&S_1=(1,0)\textup{ og }S_1=(3,0) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2021 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& y=2x^2-8x+c\\\\& y_T=c-a\cdot \left ( x_T \right )^2\\\\& y_T=c-2\cdot 2^2\\\\& y_T=c-8 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2021 af mathon

            \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& y=2x^2-8x+c\\\\& d=(-8)^2-4\cdot 2\cdot c\\\\& d=64-8c\\\\& \textup{For }d<0\textup{ har parablen ingen f\ae lles punkter med x-aksen}\\\\& \textup{dvs for}\\& \qquad \qquad 64-8c<0\\\\&\qquad \qquad 8-c<0\\\\&\qquad \qquad c>8 \end{array}


Svar #5
07. januar 2021 af javannah5

kan du godt skrive noget tekst til b og c om hvad du har gjort trin for trin bare for at jeg kan få en bedre forståelse af konceptet


Svar #6
08. januar 2021 af javannah5

???

Svar #7
09. januar 2021 af javannah5

#4

            \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& y=2x^2-8x+c\\\\& d=(-8)^2-4\cdot 2\cdot c\\\\& d=64-8c\\\\& \textup{For }d<0\textup{ har parablen ingen f\ae lles punkter med x-aksen}\\\\& \textup{dvs for}\\& \qquad \qquad 64-8c<0\\\\&\qquad \qquad 8-c<0\\\\&\qquad \qquad c>8 \end{array}

kan du godt skrive noget tekst til b og c om hvad du har gjort trin for trin bare for at jeg kan få en bedre forståelse af konceptet


Svar #8
09. januar 2021 af javannah5

#3

            \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& y=2x^2-8x+c\\\\& y_T=c-a\cdot \left ( x_T \right )^2\\\\& y_T=c-2\cdot 2^2\\\\& y_T=c-8 \end{array}


Svar #9
10. januar 2021 af javannah5

???


Skriv et svar til: toppunkt og ingen fælles punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.