Kemi

reaktion mellem Cl2 og I

08. januar 2021 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

I reaktionen Cl2+2I- -->2 Cl- +2 I_2. Så forstår jeg at Cl ligger i højere periode end I og den vil derfor erstatte I for at danne et eller andet stof. Men når der dannes Cl- bliver OT vel lavere. Men vil Cl ikke have en højere OT i stedet for lavere. Eller gælder det at der bare skal dannes et eller andet salt? Hvilken regel gælder der?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \overset{{\color{Blue} \mathbf{0}}}{Cl}_2\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{I}{^-}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{Cl}{^-}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{I}_2 \end{array}

\small \begin{array}{lcccl} \textbf{stof}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Cl&&1&2&\textup{da }Cl \textup{ \o nskes i et lige antal}\\ I&1&&2&\textup{da }I \textup{ \o nskes i et lige antal} \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

             \small \begin{array}{lllll} Cl_2\;+\;2\,I{^-}\;\longrightarrow \;2\,Cl{^-}\;+\;I_2 \end{array}


Skriv et svar til: reaktion mellem Cl2 og I

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.