Matematik

HJÆLP HURTIGT

08. januar 2021 af htxelevinød - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved:  f(X)=x+1/ 8-2x

a) bestem definitionsmængden for f

b) bestem forskriften for den inverse funktion: f-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll}& f(x)=x-2x+\frac{1}{8}=-x+\frac{1}{8}=\frac{1}{8}-x\\\\& Dm(f)=\mathbb{R}\end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{invers funktion:}&y=\frac{1}{8}-x\\\\& x=\frac{1}{8}-y\\\\& f^{-1}(y)=\frac{1}{8}-y\\ \textup{ofte noteret:}\\& f^{-1}(x)=\frac{1}{8}-x \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP HURTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.