Matematik

hjælp til opgaven med andensgradspolymonium

12. januar 2021 af bln91 - Niveau: B-niveau

opgaven 2:

hvad mener det med at løs ligning f(x) =0

og hvordan kan jeg bestem f'(2) 

Vedhæftet fil: hjælp mat B.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige et billede af din opgave, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2021 af PeterValberg

a) Du løser f(x) = 0 ved at finde de x-værdier, hvor grafen for f skærer x-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2021 af PeterValberg

b) f'(2) er lig med hældningskoefficienten for tangenten i punktet R

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2021 af mathon

Der menes
                          bestem de x-værdier
                          for hvilke
                                              \small f(x)=y=0


Svar #5
12. januar 2021 af bln91

hvordan kan jeg finder forskrift til funktion : ax^2 + bx+c . det er bare nysgerig . 

hvordan ved jeg at xværdi : x1= -2 ;  x2= 4 som er f(x)=0???


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2021 af mathon

Der menes
                          bestem de x-værdier
                          for hvilke
                                              \small \small f(x)=y=ax^2+by+c=0


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2021 af mathon

Med kendskab til en koordinatsæts-tripel
kan a, b c beregnes ved at løse tre ligninger
med tre ubekendte.

                          \small \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left ( \left\{\begin{array}{lll}0=a\cdot (-2)^2+b\cdot (-2)+c\\0=a\cdot 4^2+b\cdot 4+c&,\left \{ a,b,c \right \}\\4=a\cdot 2^2+b\cdot 2+c \end{array}\right. \right )\\\\\qquad \qquad \qquad \qquad \begin{array}{l} a=-\frac{1}{2}\\ b=1 \\ c=4 \end{array}\\\\\qquad \qquad \qquad f(x)=-\frac{1}{2}x^2+x+4 \end{array}


Skriv et svar til: hjælp til opgaven med andensgradspolymonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.