Kemi

Beregn af pH

22. januar 2021 af madsersej443 - Niveau: B-niveau

Hejsa folkens jeg har et spørgsmål jeg håber i kan hjælpe mig med. Jeg er gået helt i stå. Det lyder altså følgende 

opgave 1 

A) Beregn pH af en opløsning der fremstilles ved en blanding af 100,0 mL 0.400 M, HCl med 100 mL 0.400 M NH_3 

Opgave 2 

Hvad er pH værdien af 500 mL opløsning der indeholder 0.050 NaOH? 

Opgave 3 Hvad er den korresponderende syre til følgende 

a) HS^- 

b) SO^2-_4

c) HPO_4^2-

d) Cl^- 

e) HCO^-_3

Håber virkelig nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 1}\\& \begin{array}{llllll} 0.04\;mol\; N{H_4}^+\textup{ i 200 mL}\\\\ c\left ( N{H_4}^+ \right )=\frac{0.04\;mol}{0.200\;L}=0.20\;M\quad \textup{svag syre}\\\\ pH=\frac{1}{2}\left ( pK_s-\log(0.20) \right )\\\\ pH=\frac{1}{2}\left ( 9.25-\log(0.20) \right )=5.0 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 3}\\& \begin{array}{llllll} \textup{korresponderende syre til}\\& \begin{array}{llllll} a)&HS^-&\textup{er}&H_2S\\\\ b)&S{O_4}^{2-}&\textup{er}&HS{O_4}^-\\\\ c)&HP{O_4}^{2-}&\textup{er}&H_2P{O_4}^-\\\\ d)&Cl^-&\textup{er}&HCl\\\\ e)&HC{O_3}^-&\textup{er}&H_2CO_3 \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2021 af mathon

...der indeholder 0.050 NaOH?? 

                                                          mol eller molær?


Skriv et svar til: Beregn af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.