Fysik

Beregning med Joules lov

22. januar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Bare lige for fuldstændighedens skyld... hvordan kan R=\frac{U^{2}}{P}=\frac{(230V)^2{}}{800W}=66.1\Omega

Fordi \frac{V^{2}}{W}=\frac{J\cdot s}{C^2}\neq\Omega???

Bemærk vedhæftede


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

V = J/C

W = J/s

A = C/s

Ω = V/A = (J/C) / (C/s) = J*s/C2

Så vi har

V2/W = (J/C)2 / (J/s) = J2/C2 * s/J = J*s/C2 = Ω


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} \frac{V^2}{W}=\frac{V\cdot V}{V\cdot A}=\frac{V\cdot A\cdot \;\Omega}{V\cdot A}=\Omega \end{array}


Skriv et svar til: Beregning med Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.