Fysik

Specifik varmekapacitet - Eksamen opgaver

23. januar 2021 af qetzay - Niveau: B-niveau

Hey. Har lidt problemer med denne her er der nogen som kan hjælpe mig lidt? 

Fra elkogeren hældes 0,9 kg vand over i en tekande af ler. Tekanden vejer 850 gram og har temperaturen 21°C, inden vandet kommer over i tekanden. Den specifikke varmekapacitet for ler er 860 J/(kg • C) 

a) Hvad bliver fællestemperaturen af tekanden og vandet, når der er indtrådt termisk ligevægt?

Vedhæftet fil: hjælp til fysik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2021 af peter lind

Du skal bruge at tilført varmeenergi = modtaget varme energi

tilført varmeenergi

masse af vand*specifi varmekapaciteti*temperaturfald

modtaget varmeenergi

masse af tekande'specifik varmekapacitet* temperaturstigning


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lccc} \textup{Energien er konstant:}\\& \Delta E=0\\\\& \left ( 0.9\;kg \right )\cdot \left ( 4.82\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( F-(100\;C) \right )+\left (0.850\;kg \right )\cdot \left ( 0.860\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( F-(21\;C) \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lccc} \textup{Energien er konstant:}\\& \Delta E=0\\\\& \left ( 0.9\;kg \right )\cdot \left ( 4.82\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( F-(100\;C) \right )+\left (0.850\;kg \right )\cdot \left ( 0.860\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( F-(21\;C) \right )=0 \end{array}


Svar #4
23. januar 2021 af qetzay

#3

\small \small \begin{array}{lccc} \textup{Energien er konstant:}\\& \Delta E=0\\\\& \left ( 0.9\;kg \right )\cdot \left ( 4.82\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( F-(100\;C) \right )+\left (0.850\;kg \right )\cdot \left ( 0.860\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( F-(21\;C) \right )=0 \end{array}

Oh okay, tusind tak! 
Ehm hvad er "F" i formlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2021 af mathon

Fællestemperaturen.


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet - Eksamen opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.