Matematik

HAR BRUG FOR HJÆLP!

24. januar 2021 af Thomas0090 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opagve. Håber nogle kan hjælpr.

a) Beregn funktionsforskriften for en eksponentiel funktion, der går gennem punkterne P(3,10) og Q(7,74).

b) Beregn hvad funktionsværdien er, når x=15.

c) Hvad er x-værdien, når funktionsværdien er 200. d) Beregn fordoblingskonstanten. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

Skal du slet ikke lave noget selv?


Svar #2
24. januar 2021 af Thomas0090

Jo, der er mange flere opgaver jeg har lavet, men dem jeg har sat op, kan jeg ikke noget af. Håber du vil være villig til at hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2021 af Quarr

a) link:  https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel

b) For at finde y-værdien skal du indsætte "15" på x's pladser i forskriften.

c) Løs en ligning mht. x 

d) T2 = log(2)/log(a)

- - -

Ja

 


Svar #4
24. januar 2021 af Thomas0090

Har forstået og lavet a og b, men c og d, forstår jeg stadig ikke.  Kan du hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2021 af Quarr

Thomas, du skal løse ligningen:

C)

200=b•ax

Du skal finde x og du kender b og a

D)

Du kan bestemme fordoblingskonstanten via formlen:

T2=log(2)/log(a)

a kender du fra forskriften så indsæt værdien og beregn T2

- - -

Ja

 


Svar #6
24. januar 2021 af Thomas0090

Så C) er 
x=8.925691 


 


Svar #7
24. januar 2021 af Thomas0090

og så skal jeg gange det der tal med 15?


Svar #8
24. januar 2021 af Thomas0090

Nu forstår jeg den, så x=8,93 ikke?

Jeg forstår stadig ikkde d), da jeg ikke kan finde ud af at kave logaritmer


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2021 af Quarr

Hvad var a og b for dig fra forskriften? 

- - -

Ja

 


Svar #10
24. januar 2021 af Thomas0090

a=1,65

b=2,29


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2021 af Quarr

Dobbelt tjekker lige

- - -

Ja

 


Svar #12
24. januar 2021 af Thomas0090

Så er fordoblingskonstantet 1.777313 ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2021 af Quarr

Ja hvis du har regnet a rigtigt og brugt formlen ovenunder

- - -

Ja

 


Svar #14
24. januar 2021 af Thomas0090

ups, jeg tror det du skrev forsvandt 


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. januar 2021 af Quarr

Fjernede det fordi jeg lige skulle dobbelt tjekke konstanterne.

C) Hvad er x-værdien, når funktionsværdien er 200.

200=2,2288•1,64933x

200/2,2288=1,64933x

89,7=1,64933x

log(89,7)=log(1,64933x)

log(89,7)=x•log(1,64933)

log(89,7)/log(1,64933)=x

x=8,986

For at få eksponenten x ned anvender jeg en af reglerne du kan læse mere om her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/logaritmer

d)

T2 =log(2)/log(1,64933)

- - -

Ja

 


Svar #16
24. januar 2021 af Thomas0090

Tak for det. Nu får jeg et andet reslutat. Hvordan regner man svaret? Forstod ikke lige det der link, synes du forklarer det meget bedre.


Svar #17
24. januar 2021 af Thomas0090

Jeg er blevet lidt forvirret, jeg tror du mener begge er opgave d ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. januar 2021 af Quarr

C): Hvad er x-værdien, når funktionsværdien er 200. Det var ligningen jeg lavede, gør prøve og se om x-værdien er sand.

D): Beregn fordoblingskonstanten. Det er formlen T2 =log(2)/log(a)

På lommeregner:

Jeg indtaster først tallet, derefter log.

Selv tak! Ilm, du!

- - -

Ja

 


Svar #19
24. januar 2021 af Thomas0090

Yes tusind tak for det min ven. Hav en dejlig dag


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. januar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} y=b\cdot \left ( \left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}} \right )^x\\\\ 10=b\cdot \left ( \left (\frac{74}{10} \right )^{\frac{1}{7-3}} \right )^3\\\\ 10=b\cdot 1.64933^3\\\\ b=\frac{10}{4.48665}=2.22883\\\\\\ f(x)=2.22883\cdot 1.64933^{\, x}\end{array}\\\\ \textbf{b)}\\& f(15)=2.22883\cdot 1.64933^{\, 15}=4\:052.19\\\\\\ \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \frac{y}{2.22883}=1.64933^{\, x}\\\\ \ln\left (\frac{y}{2.22883} \right )=\ln\left (1.64933^{\, x} \right )=\ln\left (1.64933\right)\cdot x\\\\ x=\frac{\ln\left ( \frac{y}{2.22883} \right )}{\ln(1.64933)}\\\\\\ x=\frac{\ln\left ( \frac{200}{2.22883} \right )}{\ln(1.64933)} \end{array}\\\\\\ \textbf{d)}\\& \begin{array}{lllll} X_2=\frac{\ln(2)}{\ln(1.64933)}=\frac{\log(2)}{\log(1.64933)} \end{array}\end{array}


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.