Kemi

opgave 4.4.6

24. januar 2021 af emmamuzze - Niveau: C-niveau

Beregn [H3O+] i

Mavesaft med en pH på 1,5
Sved med en pH på 6,5

kan ikke helt huske hvordan man gør har lidt svært ved det


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

pH = -log([H3O+])  <=>

[H3O+] = 10-pH

I mavesaft med pH = 1,5:

[H3O+] = 10-1,5 = 0,032 M

I sved med pH = 6,5:

[H3O+] = 10-6,5 = 3,2*10-7 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2021 af qwerty42

For at finde H3O+ koncentrationen skal du bruge en fomel som hedder:

pH = -log([H_3O^+])\Leftrightarrow

[H_3O^+]\approx e^{-2,3 \cdot pH}

Altså:

[H_3O^+]\approx e^{-2,3 \cdot pH} = e^{-2,3 \cdot 1,5}=0,032 \, \frac{mol}{L}

[H_3O^+]\approx e^{-2,3 \cdot pH} = e^{-2,3 \cdot 6,5}= 3,22\cdot 10^{-7}\, \frac{mol}{L}


Skriv et svar til: opgave 4.4.6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.