Matematik

At reducere en ligning

27. januar 2021 af Frida2233 - Niveau: 10. klasse

Hej med jer!

Jeg har brug for hjælp.

Håber i kan hjælpe

-9b^2 + 2a(3a + 4b) + (2a – 3b)^2 - 10a^2 + 4ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2021 af AMelev

-9b^2 + 2a\cdot (3a + 4b) + (2a -3b)^2 - 10a^2 + 4a\cdot b 
er et udtryk - ikke en ligning, da der ikke indgår et lighedstegn.

Du skal bruge reglen om at gange ind i parentes ved at gange ind på hvert led: x·(y + z) =  x·y +  x·z samt 
kvadratsætningen (x ± y)2 = x2 ± y2 + 2·x·y.
Når det er gjort, skal du samle a2'er, b2'er, a'er og b'er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2021 af PeterValberg

-9b^2+2a(3a+4b)+(2a-3b)^2-10a^2+4ab=

-9b^2+6a^2+8ab+4a^2+9b^2-12ab-10a^2+4ab=

6a^2+4a^2-10a^2-9b^2+9b^2+8ab+4ab-12ab=.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: At reducere en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.