Matematik

Normalvektor - er det rigtigt løst

28. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 
Jeg har en linje l som går gennem punkterne A = (2,7) og B = (5,4). Og jeg skal finde normalvektoren for denne, og det får jeg til (-7, 2) er det rigtigt?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af mathon

     Nej.


Svar #2
28. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Det er formel 57 jeg skal bruge, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2021 af mathon

Jo.


Svar #4
28. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

jeg ved ikke helt, hvad jeg gør forkert... kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2021 af dennis13434

Du skal benytte formel 49 først.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textup{En retningsvektor} \\ \textup{for }l\textup{ er:}\\& \overrightarrow{r}=\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{bmatrix} 5\\4 \end{bmatrix}-\begin{bmatrix} 2\\7 \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 3\\-3 \end{bmatrix}\\\\ \textup{En normalvektor} \\ \textup{for }l\textup{ er:}\\& \overrightarrow{n}=\widehat{\overrightarrow{r}}=\widehat{\begin{bmatrix} 3\\-3 \end{bmatrix}}=\begin{bmatrix} 3\\3 \end{bmatrix} \end{array}


Svar #7
28. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Nu forstår jeg det. Mange tak!


Skriv et svar til: Normalvektor - er det rigtigt løst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.