Matematik

Hjælp til et spørgsmål i en aflevering (eksponentiel vækst)

28. januar 2021 af Camilla0276 - Niveau: A-niveau

Her er opgaven:

En voksende eksponentiel funktion f har en begyndelsesværdi på 200 og en vækstrate på 11%. Opstil en regneforskrift for f og bestem, ved brug af logaritmer den x-værdi, der hører til funktionsværdien 300.

Nogle der kan hjælpe med udregningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af Quarr

a=1+r/100 =1+0,11=1,11

f(0)=b  fordi  b*1,110 =b*1=b

f(x)=200*1,11x

300=200*1,11x

x=In(300)-In(200)/In(1,11)

Isoler x

Link:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/eksponentiel-udvikling

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2021 af mathon

                           \small \small \begin{array}{lllll} f(x)=200\cdot 1.11^x \\\\\\ 300=200\cdot 1.11^x\\\\ 1.11^x=1.5\\\\ \ln(1.11)\cdot x=\ln(1.5)\\\\ x=\frac{\ln(1.5)}{\ln(1.11)} \end{array}


Svar #3
28. januar 2021 af Camilla0276

tak


Skriv et svar til: Hjælp til et spørgsmål i en aflevering (eksponentiel vækst)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.