Kemi

kemi opgave

01. februar 2021 af PelleEmil - Niveau: C-niveau

Er i gang med en kemi opgave -- håber der er nogen som kan hjælpe med denne beregning. 

Brug vejeresultaterne til at beregne massen af krystalsoda, vandfrit krystalsoda og vand i den oprindelige portion af krystalsoda.

Du skal vise, hvilke tal du bruger (vis udregningerne), for at komme frem til den ønskede masse.

Masse af krystalsoda

Masse af vandfrit krystalsoda

Masse af vand

Masse-% vand fra vejning/eksperimentet

Beregn masseprocenten af vand i krystalsoda ud fra vejeresultaterne (vis beregningen):

Dette er vores givene vejeresultaterne: 

Måledata for masserne (husk enheder):

Masse af reagensglas - 38,40 g

Masse af reagensglas med krystalsoda - 40,66 g 

Masse af reagensglas med vandfrit krystalsoda - 39,23 g


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2021 af janhaa

masse Na2CO3*XH2O = 2,26 g = m1

masse Na2CO3 = 0,83 g

masse H2O = m2 = 1,43 g

n1 = m/M = 7,9 mmol

n2 = 0,0794 mol

X = n2 / n1 = 10

thus:

Na_2CO_3*10H_2O


Svar #2
02. februar 2021 af PelleEmil

Tak - kan du evt give en forklaring på hvordan du beregende det? 


Skriv et svar til: kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.