Matematik

Matematik sandsynlighed

03. februar 2021 af V29r2 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave:

Der 12 kugler i en pose, hvor 7 er blå og 5 er røde. Der trækkes 5 kugler. Hvad er sandsynligheden for at trække:

a. 4 blå og 1 rød?

b. 2 blå og 3 røde

c. 5 blå og ingen røde

d. 5 røde og ingen blå

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af peter lind

brug formlerne 231 og 233 side 39 samt at sandsynligheden er antal gunstige udfald divideret med antal mulige udfal


Svar #2
03. februar 2021 af V29r2

er det P(x)?


Svar #3
03. februar 2021 af V29r2

jeg kender godt formlerne, men jeg er usikker på hvordan jeg om metoden


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2021 af AMelev

FS side 40 (241)
Antal gunstige: FS side 39 (229) samt (233) & (231)
Antal mulige: FS side 39 (233)  & (231)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2021 af peter lind

for at tage den første :du kan 4 blå ud af 7 blå. der kan gøres K(7, 4) tilsvarede får du for de røde K(51)

Antallet af muige udfald er 5 ud af 12 kugler K(12, 5)


Svar #6
03. februar 2021 af V29r2

ok nu forstår jeg tak for hjælpen :)


Svar #7
03. februar 2021 af V29r2

Jeg har fået det til 

40/792=5,05%?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2021 af AMelev

Hvordan har du fået 40? Har du lagt sammen? Se (229) Du skal have både 4 blå og 1 rød!
792 som antal mulige er OK.


Svar #9
04. februar 2021 af V29r2

Jeg sagde:

k(7,4)=35

k(5,1)=5

På hvilken måde skal jeg lægge dem sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2021 af peter lind

du skal ikke lægge dem sammen.Du skal gange dem sammen, da du både skal vælge de blå og røde kugler Se formel 242 side 40 i din formelsaming


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2021 af AMelev

Du skal ikke lægge sammen - du skal gange! FS side 39 (229).


Svar #12
04. februar 2021 af V29r2

175/792


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar 2021 af AMelev

Jep!

Huskeregel: enten eller → + & både og → •


Svar #14
04. februar 2021 af V29r2

TAAK ;)


Skriv et svar til: Matematik sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.