Fysik

Hubbles lov: H0 - Hubbles diagram 1929

07. februar 2021 af YeWe - Niveau: C-niveau

Hejsa

Er der nogle som kan hjælpe mig med at aflæse H0 (hældningen) på hubbles diagram fra 1929?

Både hvordan man gør, og hvad H0 er

Ville være en kæmpe hjælp

Diagrammet er vedhæftet her

Vedhæftet fil: Studieportalen.docx

Svar #1
07. februar 2021 af YeWe

??


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2021 af Soeffi

#0. Der mangler forklaring til billedet.


Svar #3
07. februar 2021 af YeWe

#2

Det er også det jeg ikke helt kan forstå, for har nemlig ikke fået nogle andre oplysninger, end: 

Find Hud fra Hubbles oprindelige diagram, ved at aflæse hældningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2021 af Soeffi

#3. Hubbles lov er v = H0·d, hvor v er galaksens fart i forhold til jorden, H0 er Hubbles konstant og d er galaksens afstand til jorden.

Den værdi, som Hubbles observerede i 1929 var 500 (km/s)/Mpc, hvor 1 Mpc = 3,26 millioner lysår. 

Hældningen er (1000/6,2) (km/s)/Mlysår = (1000·3,26/6,2) (km/s)/Mpc = 526 (km/s)/Mpc.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2021 af Yeeeee

#4

Tusind taak. Kæmpe hjælp!

(Kunne ikke komme ind på min normale profil, så måtte lave en ny)


Skriv et svar til: Hubbles lov: H0 - Hubbles diagram 1929

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.