Matematik

På figuren ses to cirkler

09. februar 2021 af JulieH004 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har det virkelig svært ved denne opgave, er der nogen som kan hjælpe med mig at løse den? Jeg har helt lost :[

Vedhæftet fil: 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2021 af Soeffi

#0. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2021 af mathon

Arealet af det skraverede område
er:
              \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& \begin{array}{llllll} A=\pi\cdot R^2-\pi\cdot r^2=\pi\cdot \left ( R^2-r^2 \right )=144\pi\\\\ R^2-r^2=144\\\\ r^2=R^2-144,\quad r>0\\\\ r^2=13^2-144=25\\\\ r=5 \end{array} \end{array}
 


Svar #3
10. februar 2021 af JulieH004

#2

Arealet af det skraverede område
er:
              \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& \begin{array}{llllll} A=\pi\cdot R^2-\pi\cdot r^2=\pi\cdot \left ( R^2-r^2 \right )=144\pi\\\\ R^2-r^2=144\\\\ r^2=R^2-144,\quad r>0\\\\ r^2=13^2-144=25\\\\ r=5 \end{array} \end{array}
 

Hvilken formel bruger du?


Skriv et svar til: På figuren ses to cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.