Kemi

pH beregning

11. februar 2021 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har denne opgave (vehæftet) og jeg ved ikke hvordan jeg skal starte

husnummer=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& \textup{\textbf{F\o r}:}\\&& \begin{array}{lllll} \textbf{i)}&pH=7\\\\ \textbf{ii)}&pH=14-pOH=14+\log(\left [ OH^- \right ])=14+\log(0.5)=13.7\\\\ \textbf{iii)}&pH=4.76+\log\left ( \frac{n_{CH_3COO^-}}{CH_3COOH} \right )=4.76 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& \textup{\textbf{Efter}:}\\&\textup{Der ses bort fra}\\& \textup{en minimal volu-} \\& \textup{menfor\o gelse:}\\&& \begin{array}{lllll} \textbf{i)}&pH=-\log(0.5)=0.30\\\\ \\\textbf{ii)}&n_{OH^-}=n_{H_3O^+}\\& pH=7\\\\\\ \textbf{iii)}&\textup{Opl\o sningen indeholder }1\textup{ mol }CH_3COOH\\&\textup{som er en svag syre:}\\\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76-\log(1) \right )=2.38 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2021 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{b)}\\& \\&& \begin{array}{lllll} \textbf{i)}&pH=7\\\\ \\\textbf{ii)}&pH=14+\log\left ( \frac{0.5}{11} \right )=12.66\\\\\\ \textbf{iii)}&\\& pH=4.76 \qquad \textup{da molfordelingen er u\ae ndret.}\end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\textbf{c)}\\& \textbf{Hvad er din konklusion?} \end{array}


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.