Fysik

har brug for hjælp

11. februar 2021 af Miki771200 - Niveau: C-niveau

har sat et billed ind af opgaven

Vedhæftet fil: Skærmbillede (25).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2021 af mathon

a)

Helium i den violette farve
indikerer:        
                       \small \small \small \begin{array}{lllll} \lambda =\left\{\begin{matrix} 36.70\degree88.66\;nm\\ 447.15\;nm \\ 471.31\;nm \end{matrix}\right.\\\\ \varphi _1=\sin^{-1}\left ( \frac{\lambda}{d} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{\lambda}{3333.33\;nm} \right )\\\\ \varphi_1=\left\{\begin{matrix} 6.70\degree\\ 7.71\degree \\ 8.13\degree \end{matrix}\right. \\\\\\\\ \varphi _2=\sin^{-1}\left ( \frac{2\cdot \lambda}{d} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{2\cdot \lambda}{3333.33\;nm} \right )\\\\ \varphi_2=\left\{\begin{matrix} 13.50\degree\\ 15.60\degree \\ 16.40\degree \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} x_2=L\cdot \tan\left ( \varphi_2 \right )=(200\;mm)\cdot\tan0(\varphi_2)\\\\ x_2=\left\{\begin{matrix} 48.00\;mm\\ 55.8\;mm \\ 58.90\;mm \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2021 af mathon

mindre korrektion:

Helium i den violette farve
indikerer:        
                       \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \lambda =\left\{\begin{matrix} 388.66\;nm\\ 447.15\;nm \\ 471.31\;nm \end{matrix}\right.\\\\ \varphi _1=\sin^{-1}\left ( \frac{\lambda}{d} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{\lambda}{3333.33\;nm} \right )\\\\ \varphi_1=\left\{\begin{matrix} 6.70\degree\\ 7.71\degree \\ 8.13\degree \end{matrix}\right. \\\\\\\\ \varphi _2=\sin^{-1}\left ( \frac{2\cdot \lambda}{d} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{2\cdot \lambda}{3333.33\;nm} \right )\\\\ \varphi_2=\left\{\begin{matrix} 13.50\degree\\ 15.60\degree \\ 16.40\degree \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.