Fysik

Lydens hastighed og generelt lyd

12. februar 2021 af madsersej443123 - Niveau: B-niveau

Hej folkens 

Jeg har to opgaver som jeg har prøvet i lang tid nu men er gået i stå. Håber nogle kan hjælpe mig. Det lyder altså 

a) På sydpolen kan vintertemperaturerne ofte nå helt ned på -50 grader celcius 

Hvad er lydens hastighed der? 

b) Et skib bruger sonar til at sende en lydbølge ned til havets bund, og vurdere at den er 50 meter væk  Lydens hastighed i vandet er 1482 m/s 

Hvor langt tid er der gået fra bølgen sendtes afsted til sonaren fangede et ekko? 

Håber virkelig nogen kan hjælpe virkelig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \textup{Lydhastighed:}&v=20\cdot \sqrt{ 273+\left \{t \right \} } \\& \textup{hvor}\\&& v\textup{ m\aa les i }\frac{m}{s}\textup{ og }t \textup{ m\aa les i }C\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2021 af ringstedLC

b)

\begin{align*} v=\frac{s}{t}\Rightarrow t &= \frac{s}{v} \\t &= \frac{2\cdot 50}{1482} \;\left ( \frac{m}{\frac{m}{s}}=s \right )=\;?\,\text{sek.} \end{align*}


Skriv et svar til: Lydens hastighed og generelt lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.