Fysik

Keplers 3. lov, til at beregne hvor lang tid det tager en planet om at komme rundt om solen

15. februar 2021 af pandaelsker - Niveau: B-niveau

Halløj

Jeg har en opgave hvor jeg skal regne ud hvor lang tid det vil tage for planeten Haumea at komme en gang rundt om jorden. 

Det  eneste jeg har fået  at vide er at jeg skal bruge Keplers 3. lov, og at Haumeas afstand til Solen er gennemsnitlig 43,18 gange længere end Jordens afstand til Solen.

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2021 af janhaa

\frac{R^3}{T^2}=7,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2021 af janhaa

R = 1 AU (from Sun to Earth)

R = 43,18 AU (from Sun to Haumea)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2021 af AngelOneOne

Hej,

Du skal bruge Keplers 3. lov: P2 = a3

P = Kredsløbsperiode i år
a = halve storakse for det elliptiske kredsløb i AU (da der er angivet den gennemsnitlige afstand, kan du tillade dig at antage at kredsløbet er meget tæt på cirkulært, så den halve storakse = middelafstanden fra Solen)

P2 = 43,183 = 80.509,65

P = √80.509,65 = 283,74 ≈ 284 år

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Keplers 3. lov, til at beregne hvor lang tid det tager en planet om at komme rundt om solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.