Kemi

Udregning af atomer i molekyle

17. februar 2021 af Studerende123456789 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har fået en opgave der lyder som følgende: 

Udregn antallet af boratomer i 5,00 g boroxid, B2O3.

Hvordan udregner jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textbf{Beregning:}\\& \begin{array}{lllll} 1.&\textup{Beregn antal mol }B_2O_3\\ 2.&\textup{Beregn antal mol }B \textup{-atomer heri}\\ 3.&\textup{Beregn antal } B\textup{-atomer.} \end{array} \end{array}


Svar #2
17. februar 2021 af Studerende123456789

#1

               \small \begin{array}{lllll} \textbf{Beregning:}\\& \begin{array}{lllll} 1.&\textup{Beregn antal mol }B_2O_3\\ 2.&\textup{Beregn antal mol }B \textup{-atomer heri}\\ 3.&\textup{Beregn antal } B\textup{-atomer.} \end{array} \end{array}

Det er det er step 2 jeg ikke helt kan gennemskue, hvordan jeg skal udregne. 

Stofmængden af 5 g B2O3 er 0,07182 mol 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textbf{Beregning:}\\& \begin{array}{lllll} 1.&n\left (B_2O_3 \right )=\frac{5.00\;g}{69.62\;\frac{g}{mol}}=0.07118\;mol\\\\ 2.&n(B)=2\cdot\left ( 0.07118\;mol \right ) =0.1436\;mol\\\\ 3.&N(B)=\left (0.1436\;mol \right )\cdot\left ( 6.022\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right ) =8.65\cdot 10^{22} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Udregning af atomer i molekyle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.