Matematik

Matematik aflevering

26. februar 2021 af Kamitre - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 

Jeg har problemer med at løse opgave c) i denne opgave, og jeg håber at I vil hjælpe mig. :)

Når en person indtager 250 mg af et bestemt smertestillende stof, er mængden af stof i blodet en funktion af tiden bestemt ved

f(t)=250*0,953^t

hvor f(t) er mængden af stof (målt i mg) i blodet (t) timer efter indtagelse af stoffet.

a) bestem halveringtiden for mængden af stof i blodet.

b) bestem, hvor mange mg af stoffet der er i blodet 24 timer efter indtagelse af stoffet.

c) Hvad fortæller tallet 0,953 om mængden af det antidepressive stof i blodet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2021 af Jones2929

c) det vil vidst sige, at den aftager med 4.7 procent, hver gang der går én time.

Udviklingen er aftagende,da 0<a<1


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2021 af AMelev

a) FS side 20 (112)

b) Beregn f(24)

c) FS side 20 (106), a = 1+ r, så 0,953 = 1 + r ⇔ r = 1 - 0.953 = -0.047 = -4.7% jf #1


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.