Kemi

Sammenhængen mellem Ph-værdien af salicylsyre og vand opløseligheden?

07. marts 2021 af MarkSimonsen - Niveau: B-niveau

Hej, 

ifølge opgaven skal jeg forklare hvad der sker hvis Ph-værdien af salicylsyre (C7H6O3) forandres og hvilken forskell det gør ifølge vand opløseligheden. Jeg skal forklare dette i et Reaktionsskema.

tak i forvejen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2021 af mathon

Der gælder for syrens dissociationsgrad \small \alpha

                            \small \begin{array}{lllll}& \alpha =\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}\\ \textup{her}\\& \alpha =\frac{1}{1+10^{\, 3.0-pH}} \end{array}


Svar #2
07. marts 2021 af MarkSimonsen

kunne du måske forklare det lidt tydeligere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2021 af mathon

                      Jo mindre pH desto mindre \small \alpha.

                      Jo større pH desto større \small \alpha.


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem Ph-værdien af salicylsyre og vand opløseligheden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.