Fysik

Newtons 2.lov og masse

08. marts 2021 af superhesten - Niveau: B-niveau

Hey 

Hvordan kan Newtons 2. lov brugess til at beskrive legemers bevægelser hvor massen ændrer sig? 

Ved loven

F=m*a

så må massen være konstant, men for fx. raketter er massen ændrende. Hvordan kan man sammenfatte en lov, som beskriver newtons 2. lov blot hvor man har taget højde for at legemer ændrer masse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2021 af peter lind

I praksis bruger man nu loven om impulsbevarelse som er en direkte følge af Newtons anden lov.


Svar #3
08. marts 2021 af superhesten

Okay så man kan ikke omskrive newtons 2. lov til noget der ikke afhænger af en konstant masse? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2021 af peter lind

Det an man godt Her skal man bare bruge en anden formulering af Newtons anden lov nemlig dp/dt = d(m*v)/dt = F


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2021 af mathon

Der gælder i grove træk
                                          \small \begin{array}{llllll}& m{\, }'=m_0\cdot e^{\frac{v{\, }'}{v_g}}\\\\ \textup{hvor:}\\& m{\, }'\textup{ er massen ved forbr\ae ndingens oph\o r}\\\\& m_0\textup{ er massen til tiden }t=0\\\\& v{\, }'\textup{ er farten ved forbr\ae ndingens oph\o r}\\\\& v_g\textup{ er gassens \textbf{konstante} bagudrettede udstr\o mningsfart} \end{array}
 


Skriv et svar til: Newtons 2.lov og masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.