Matematik

potens opgave

08. marts 2021 af Skoletræt4 - Niveau: A-niveau

Nogen der har lyst til at forklare mig hvordan jeg regner denne opgave ud UHM. 

Funktionen f(x) = b*a^x  og de opfylder f(3) = 1 og f(6) = 8.

Her skal jeg bestemme a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2021 af janhaa

f(3) = b*a^3 = 1

f(6) = b*a^6 = 8

dvs:

a = 2 og b = 1/8

https://www.wolframalpha.com/input/?i=solve++b*a%5E3+%3D+1%2C++b*a%5E6+%3D+8


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2021 af janhaa

f(x)=\frac{1}{8} *2^x


Svar #3
08. marts 2021 af Skoletræt4

Skal helst bruge hele udregningen, da jeg gerne ville forstå stoffet 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2021 af janhaa

#3

Skal helst bruge hele udregningen, da jeg gerne ville forstå stoffet 

that's your job...


Svar #5
08. marts 2021 af Skoletræt4

#4
#3

Skal helst bruge hele udregningen, da jeg gerne ville forstå stoffet 

that's your job...

Dit svar er jo ikke brugbart. Alle kan sætte den ind i en equation solver.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2021 af OliverHviid

Dividér de to udtryk med hinanden, og isolér a. Derefter indsæt så den fundne a-værdi i et af udtrykkene, og isolér b.


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. marts 2021 af janhaa

#5
#4
#3

Skal helst bruge hele udregningen, da jeg gerne ville forstå stoffet 

that's your job...

Dit svar er jo ikke brugbart. Alle kan sætte den ind i en equation solver.

neither are yours, do your own home-work


Skriv et svar til: potens opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.