Kemi

Være sød, jeg brug for hjælp . Tak

20. marts 2021 af petronica - Niveau: C-niveau

Caciumfosfat Ca3(PO4)2 er en vigtig del af vores knogler. Den er opbygget af calciumioner Ca2+ og forfationer (PO4)3- Forklar hvorfor stoffet netop er opbygget af 3 calcium og 2 fosfationer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2021 af AngelOneOne

Hej,

Du er nødt til at finde det laveste fælles hele tal, som begge ladninger går op i. I dette tilfælde hvor du har Ca2+ og PO43-, der er det fælles tal 6 (3x2=6 og 2x3=6). Derfor skal du bruge 3 Ca2+ og 2 PO4- = Ca3(PO4)2.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
20. marts 2021 af petronica

Tak Angel


Skriv et svar til: Være sød, jeg brug for hjælp . Tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.