Kemi

Enthalpiændring. beregning

25. marts 2021 af Antarian - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne enthalpiændringen ved forbrænding af 1g H2 (g) ved dannelse af H2O (l), 25 Grader C og 1 bar.

Reaktionen må se således ud: H(g) + 1/2 O\rightarrowH2O (l) 

Jeg ved at : \DeltaH =  \Delta HProdukter - \DeltaH Reaktanter.

Samtidig ved jeg at H2 (g) og O2 (g) er standard tilstand så \DeltaHReaktanter = 0

Jeg slår op i min lærebog og finder \DeltaH H2O (l) = -285.83 kJ/mol , ved 25 C og 1 bar. det er så mit svar, men det skal omregnes til kJ/g . HVad gør jeg? Og er det i det hele taget rigtig forstået, det som jeg har skrevet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} -285.83\;\frac{kJ}{mol\;H_2}=-285.83\;\frac{kJ}{ 18.015\;g }=-15.87\;\frac{kJ}{g} \end{array}


Svar #2
25. marts 2021 af Antarian

Det var ikke det rigtige svar. Jeg har postet et billede med spørgsmålet: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Der er vist brugt en forkert molvægt for H2.

-285,83 kJ / (2,016 g) = -141,8 kJ/g


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2021 af mathon

Nemlig!


Svar #5
25. marts 2021 af Antarian

Mange tak. Og dejligt at se jeg trods alt var kommet et godt stykke af vejen selv :) 


Skriv et svar til: Enthalpiændring. beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.