Kemi

Enthalpiændring beregning - Igen

25. marts 2021 af Antarian - Niveau: A-niveau

Kan være jeg har fattet det. I må meget gerne tjekke efter: 

1 g n-octane forbrændes ved dannelse af vand og CO2 . 25 C og 1 bar

Afstemt reaktion : C8H18 (g) + 12.5 O2 (g) \rightarrow 8 CO2 (g) + 9 H2O (l)

MW (n-octane) 114.23 g/mol

\DeltaH =  (8x\DeltaHCo2 (g) + 9 x \DeltaHH2o) - (12.5 x \DeltaHO2 + \DeltaHC8H18) = (8x -393.51 + 9x -285.83) - (12 .5 x 0 + -208.7) 

Altså har jeg taget koefficienterne med fra reaktionsskemaet, er det rigtigt forstået? 

Oven stående beregning er i enheden kJ/mol. Herfra bruger jeg MW for n.octane til at omregne til kJ/g  :

\frac{Resultat \Delta H kJ}{MW(octane)*mol)} = kJ/g

Er jeg helt væk? 


Svar #1
25. marts 2021 af Antarian

Ok i behøver ikke svare. Det er rigtigt nok..Mange tak for hjælpen tidligere! 


Skriv et svar til: Enthalpiændring beregning - Igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.