Matematik

Trigonomiske funktioner - idiotformlen

26. marts 2021 af 1234skoleelev - Niveau: B-niveau

Hej har fået til opgave om at forklare om Trigonomiske funktioner hvor jeg bl.a. skal bevise idiotformlen. Jeg kan godt beviset, men ved bare ikke hvordan jeg kan flette det sammen med min forklaring om trigonomiske funktioner.

Kan ikke rigtig se hvordan de har noget med hinanden at gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af janhaa

write the idiot-formula... :=)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af mathon

For et vilkårligt punkt på enhedscirklen

 \small \begin{array}{llllll}&& x^2+y^2=1\\\\&& (\cos(t))^2+(\sin(t))^2=1\\\\& \textup{eller noteret}\\&& \cos^2(t)+\sin^2(t)=1\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2021 af mathon

eller
          \small \begin{array}{lllll} \left \{ (x,y)\mid \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \cos(t)\\ \sin(t)\ \end{pmatrix}\quad \wedge \quad x^2+y^2=1\right \} \end{array}
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2021 af AMelev

Ad #2 Hvis du kigger på 0 ≤ t ≤ ½π, kan du godtgøre det med Pythagoras. 
                                              
I de tre andre kvadranter er kateterne i de tilsvarende retvinklede kateter |cos(t)| og |sin(t)|, og da |a|2 = a2, får du det samme.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: Trigonomiske funktioner - idiotformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.