Fysik

Udregning med hubbles lov

09. april 2021 af Magnus944 - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp.

jeg har beregnet en glakakses fart til 6,012*10^7 m/s altså 60120 km/s

Jeg skal bestemme afstanden til denne. Det er oplyst at hubbles konstant er 2,30*10^-18 s^-1

Jeg kludre rundt i enhederne.

r=\frac{60120km/s}{2,30*10^18s^-^1}

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllllll}\\& \textup{afstand:}\\&& r=\frac{60120\;km\cdot s^{-1}}{2.3010^{-18}\;s^{-1}}=2.61391\cdot 10^{22}\;km \end{array}


Skriv et svar til: Udregning med hubbles lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.