Kemi

Beregn pH i ækvivalenspunktet

10. april 2021 af ForviretStudent - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave(Se vedhæftet) der går ud på at beregne pH i ækvivalenspunktet. Jeg har løst både opgave a og b, så det er bare opgave c, men jeg er ikke den skarpeste til kemi så håber nogle kan hjælpe med at skære det ud i pap for mig. Jeg har kun fået oplyst hvad der står i opgaven også har jeg selvfølig resultaterne for opgave a og b, ved dog ikke hvordan de skal benyttes.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2021 af janhaa

B^-+HCl<=>HB+Cl^-\\ start:1,4.....1,4.........0\\ EQ:...0.......0..........1,4

At eq point weak acid HB is formed.

[HB] = n/V = 1,4 mmol/48,12 ml = 0,029 M

K_a=1,26*10^{-11}\,M

pH=0,5(pKa-\log(0,029))=6,22


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2021 af janhaa

B- is weak base => coniin


Skriv et svar til: Beregn pH i ækvivalenspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.