Matematik

Hjælp til Matematik

13. april 2021 af Daniella00809 - Niveau: B-niveau

Halløj sidder lige med en aflevering, og har en opgaver som jeg simpelthen ikke kan sætte mig ind i. 

En sammensat funktion, h(x)=f(g(x)) er givet ved 

h(x)=in(2x+4),    x>-2

Bestem forskriften for hver af de to funktioner f og g, som h kan være sammensat af 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2021 af janhaa

h = ln(2x+4)

f = ln(x)

g = 2x + 4

h = f(g) = ln(2x+4) , x > -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2021 af janhaa

k = g(f) = 2*ln(x) + 4


Svar #3
13. april 2021 af Daniella00809

så den sammensatte forskrift til h er g(f)=2*in(x)+4


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det ser ud som om du har skrevet in (med i som Ida) for funktionen f. Det er ln (med l som Lone). Det første bogstav står for logaritme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2021 af janhaa

#3

så den sammensatte forskrift til h er g(f)=2*in(x)+4

hva er in(x) ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2021 af janhaa

#3

så den sammensatte forskrift til h er g(f)=2*in(x)+4

ln(x): naturlig logaritme

https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_logarithm


Svar #7
13. april 2021 af Daniella00809

okay er lidt forvirret, hvordan skal den sammensatte funktion se ud


Svar #8
13. april 2021 af Daniella00809

hov tror jeg mente ln(x) i stedet for in(x)


Svar #9
13. april 2021 af Daniella00809

kan jeg godt skrive således 

f(x) = ln(x)

g(x)=2x+4

den sammensatte forskrift for h er 

h=g(f)=2*ln(x)+4


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Den sidste linie er forkert. h = f(g) og der står i opgaven, at h(x) = ln(2x+4).

Resten er korrekt.


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.