Matematik

Areal af M

16. april 2021 af Magnus944 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har en opgave b) som skal udregnes uden hjælpemidler. Men jeg har virkelig brug for hjælp til det, trin for trin. 

i a) udregnede jeg at polynomiets rødder er x_1= og x_2=3

Vedhæftet fil: Arealet af M.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2021 af Anders521

#0 Du skal blot udregne det bestemte integrale M = ∫13 f(x) dx.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \int_{1}^{3}\left (-3x^2+12x-9 \right )\mathrm{d}x=\left [-x^3+6x^2-9x \right ]_1^3=-3^3+6\cdot 3^2-9\cdot 3-\left ( -1^3+6\cdot 1^2-9\cdot 1 \right )=\\\\&& -27+54-27+1-6+9=4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2021 af ringstedLC

b) Alternativ til #1: M forskydes med vektor (-2,0), så det ligger symmetrisk om y-aksen.

\begin{align*} \bigl(x_T,y_T\bigr)=\bigl(2,3\bigr)\Rightarrow f_1(x) &= -3x^2+3 \\ A_M &= 2\cdot \int_{0}^{1}\!f_1(x)\,\mathrm{d}x \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2021 af AMelev

Formelsamling side 28 (169), side 27 (163) & (165)-(167) samt side 26 (153) & (148).


Skriv et svar til: Areal af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.