Matematik

tid

17. april 2021 af jepper6969 - Niveau: 9. klasse

Hej, hvordan løser man denne her opgave?

Hvor meget længere er en dag der starter fra 05:27 til 21:05 end en dag der starter 08:59 og slutter 15:38?


Svar #1
17. april 2021 af jepper6969

#0

Hej, hvordan løser man denne her opgave?

Hvor meget længere er en dag der starter fra 05:27 til 21:05 end en dag der starter 08:59 og slutter 15:38?

Det er i timer og minutter btw


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2021 af Quarr

Først find ud af hvor mange timer der er til kl. 20:27 fra kl. 05:27. Derefter hvor minutter der er fra 20:27 til 21:05

Det samme kan du gøre ved begge to eksempler og så skal du finde forskellen mellem dem.

1 time = 60 minutter

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllr}\\& \textup{Lang dag:}\\&& 5{:}27\rightarrow 21{:}27=16\;timer\\&& 21{:}05 \rightarrow 21{:}27=22\;min\\\\&& 15\;timer\;60\;min-22\;min&=&15\;timer\;38\,min\\\\\\& \textup{Kortere dag:}\\&& 8{:}59\rightarrow 15{:}38&=&\underline{7\;timer \;39\;min}\\\\& \textup{L\ae ngere dagsl\ae nede:}\\&&&& 7 \,timer\;59\;min \end{array}


Svar #4
17. april 2021 af jepper6969

#2

Først find ud af hvor mange timer der er til kl. 20:27 fra kl. 05:27. Derefter hvor minutter der er fra 20:27 til 21:05

Det samme kan du gøre ved begge to eksempler og så skal du finde forskellen mellem dem.

1 time = 60 minutter

Jeg tror jeg forstår det første altså at finde forskel fra 20:27 til 05:27 for at gøre det nemmere at finde timer. Men jeg forstår ikke det med 20:27 til 21:05. Hvorfor gør du det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2021 af Quarr

Antal timer fra: 05:27 → 20:27  (15 timer)

Det er de hele antal timer til tidspunktet 21:05

Antal minutter fra: 20:27 → 21:05  (38 minutter)

= 15 timer og 38 minutter

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. april 2021 af StoreNord

-

Vedhæftet fil:20210417_162604.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #7
17. april 2021 af ringstedLC

\begin{array} {lll} \text{lang dag}&-\;\text{kort dag} &=\quad \text{forskel} \\ \;\;\;\,2\cancel{1}\!:\!\overset{\overset{5}{\cancel{6}}}{0}\overset{10}{5} & \;\,1\cancel{5}\!:\!\overset{6}{\cancel{3}}\overset{10}{8} &\qquad\;\,1\cancel{5}\!:\!\overset{6}{\cancel{3}}\overset{10}{8} \\ -\,05\!:\!\,27 & -\,8\!:\!59 &\qquad -\,6\!:\!39 \\ \;\;\;\text{---------} & \;\;\;\text{--------}&\qquad\;\;\text{--------} \\ \;\;\;\,15\!:\!38 & \quad 6\!:\!39 & \qquad\quad 8\!:\!59 \end{}

eller omregn til min.:

\begin{array} {llllll} &\text{lange dag}&&&\;\text{korte dag} & \\ \;\,21\!:\!05 &= \quad\;21\cdot 60+5&=\;1265 &\quad \;\,15\!:\!38 &= \quad15\cdot 60+38 &=\;\;\;938 \\ -\,5\!:\!27 &=-(5\cdot 60+27) &=-327 &\quad -\,8\!:\!59 &=-(8\cdot 60+59) &=-\,539 \\ && \;\;\;\;\text{--------} &&& \qquad \text{-----} \\ && \quad\;\;\; 938 &&& \qquad 399 \\ \text{forskel}&: \;\;938 \\ & \,-\,399 \\ &\quad \text{------} \\&\quad\, 539 = 480+59 &=8\cdot 60+59 &= 8\!:\!59 \end{}

Klokkeslæt [dd-tt-mm] adderes:

\begin{array} {lllll} \text{Eks.\,i [tt-mm]}: && \text{Eks.\,i [d-tt-mm]}: \\ &\quad \overset{1}{6}\!:\!\overset{1}{3}9 &&\overset {1}{1}\!:\!\overset{+1}{23}\!:\!40 \\ &+\;8\!:\!59 && 0\!:\!02\!:\!40 \\ &\;\;\text{--------} &&\text{-----------} \\ & \;\;15\!:\!38 && 2\!:\!02\!:\!20 \end{}


Skriv et svar til: tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.