Fysik

Opdrift i vand og luftmodstand

25. april 2021 af Casper222 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Vi er igang med vores eksamens opgave i fysik, hvor vi er stødt på nogen problemer. 

Jeg skal regne på hvor hurtigt en bold stiger til overfladen efter vi sætter den ned i vand. Jeg har først regnet opdriften ved hjælp af: F = rho * V * g
Hvor jeg har en bold med diameteren 3,7, jeg fik opdriften til at være 0,25966 N Her efter benyttede jeg henholdsvis F = m * a og a = v/t for at finde accelerationen og hastigheden (v). Dog får jeg hastigheden til 54,36 m/s. Kan dette passe?

Jeg har herefter regnet på vandmodstanden, hvor det blev til 145 N, kan det passe at vand modstanden er højere end opdriften, selvom den flyder til overfladen i forsøget?


Svar #1
25. april 2021 af Casper222 (Slettet)

Hvis nogen spørger om at få opgivet de data vi fik er:

Diameteren 3,7 cm
Vejer 1,6 gram


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2021 af Soeffi

#0. Hvilken formel bruger du for vandmodstand?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2021 af peter lind

Kraften er tyngdeaccellerationen,opdriften og gnidningsmodstanden. Har du brugt det til at finde kraften og dermed a?

v varierer jo med tiden så tilhvilken tidhar du bestemt den ?

Rent faktisk når hastigheden hurtig en grænse hvor den totale kraft er 0


Svar #4
25. april 2021 af Casper222 (Slettet)

#2

#0. Hvilken formel bruger du for vandmodstand?

1/2*rho*A*C*v^2


Svar #5
25. april 2021 af Casper222 (Slettet)

#3

Kraften er tyngdeaccellerationen,opdriften og gnidningsmodstanden. Har du brugt det til at finde kraften og dermed a?

v varierer jo med tiden så tilhvilken tidhar du bestemt den ?

Rent faktisk når hastigheden hurtig en grænse hvor den totale kraft er 0

Forstod jeg ikke lige helt, kan du prøve at uddybe for mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2021 af peter lind

Hvad forstod du ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2021 af Soeffi

#0.

Den resulterende kraft, FR = -FT + FO - FV. Hvor:...

tyngdekraften, FT = g·m = 9,82·0,0016 N = 0,016 N

opdriften, FO = ρ·V·g = 1000·(4/3)·π·(0,037/2)3·(9,82) N = 0,26 N

vandmodstanden, FV = (1/2)·ρ·A·Cw·v2 = 0,5·1000·4·π·(0,037/2)2·0,47·v2 = 109·v2

Terminalfarten findes for FR = 0:

0 = -0,016 N + 0,26 N - 109·v2 ⇒

v = √[(-0,016 + 0,26)/109] m/s = 0,047 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2021 af Eksperimentalfysikeren


Vi er igang med vores eksamens opgave i fysik, hvor vi er stødt på nogen problemer. 

Hvis I er i gang med en eksamensopgave, må i normalt ikke søge hjælp på SP. Det vil blive betragtet som snyd, hvis I ikke har fået tilladelse på forhånd.

Hvis I har dummet jer her, så slet alt, hvad i har lavet og begynd forfra uden at benytte hjælp fra nettet. Det er jeres viden, der skal testes, ikke SP's.


Skriv et svar til: Opdrift i vand og luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.