Kemi

Forsæbning, bestem stofmængde

27. april 2021 af Magnus944 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig videre?

Jeg skal bestemme stofmængden af KOH der er forbrugt. Er dog lidt forvirret over hvordan og med hvilke data.

Please hjælp, Jeg har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: forsæbning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af janhaa

where are the task/problem and data?


Svar #2
27. april 2021 af Magnus944

Problemet er jeg ikke ved hvordan og ud fra hvad jeg skal beregne stofmængden af KOH der er forbrugt under forsæbningen. Jeg har vedhæftet opgaven med data.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2021 af janhaa

I don't know nothing about forsåpning? 

where are the reaction-equations?

where are the data?

this is an experiment, right?


Svar #4
28. april 2021 af Magnus944

Jeg vedhæfter hele øvelsesvejledningen.

Vedhæftet fil:forsæbning.pdf

Svar #5
01. maj 2021 af Magnus944

Er der en der kan finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2021 af mathon

Til forsæbningen er brugt (21 - 15)mL = 6 mL KOH ækvivalent med 336.634 mg KOH.

Da du ikke har opgivet massen af det afvejede fedtstof,
kan forsæbningstallet kun beregnes af dig selv.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2021 af mathon

Korrektion:
                     

Til forsæbningen er brugt 0.0024 mol  HCl ≡ 0.0024 mol KOH = 0.134653 g KOH = 134.653 mg KOH

Da du ikke har opgivet massen af den afvejede olie,
kan forsæbningstallet kun beregnes af dig selv.


Skriv et svar til: Forsæbning, bestem stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.