Fysik

Er der en venlig sjæl der kunne tænke sig at hjælpe mig med denne opgave - Halveringstid

28. april 2021 af AntonEriksonn - Niveau: B-niveau

En radiumkilde indeholder 15,0 mg 226 Ra med en halveringstid på 1620 år

a. Hvor mange Ra kerner er der i kilden?

b. hvad er kildens aktivitet efter 50 år

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2021 af mathon

Hvad har du prøvet?


Svar #2
28. april 2021 af AntonEriksonn

hvis jeg skal være ærlig har jeg ingen ide om hvordan den løses, da jeg ikke rigtig forstår emnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}\small \textbf{a)}\\& \textup{Antal kerner:}\\&& N=\frac{15.0\cdot 10^{-3}\;g}{226\;\frac{g}{mol}}\cdot N _A=\frac{15.0\cdot 10^{-3}\;g}{226\;\frac{g}{mol}}\cdot\left ( 6.02214\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right )=3.997\cdot 10^{19}\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Antal kerner }\\& \textup{efter 50 \aa r:}\\&& N_{50}= 3.997\cdot 10^{19} \cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{50\;\textup{\aa r}}{1620\;\textup{\aa r}}}=3.91124\cdot 10^{19} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}\small \textbf{b)}\\& \textup{Antal kerner }\\& \textup{efter 50 \aa r:}\\&& N_{50}= 3.997\cdot 10^{19} \cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{50\;\textup{\aa r}}{1620\;\textup{\aa r}}}=3.91124\cdot 10^{19}\\\\& \textup{aktiviteten}\\& \textup{efter 50 \aa r:}\\&& A_{50}=k\cdot A=\frac{\ln(2)}{5.11222\cdot 10^{10}\;s }\cdot \left (3.91124\cdot 10^{19} \right )=5.305\;kBq \end{array}


Skriv et svar til: Er der en venlig sjæl der kunne tænke sig at hjælpe mig med denne opgave - Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.