Fysik

energi

07. maj 2021 af pandaelsker - Niveau: B-niveau

Hej, har fået opgaverne

En riffelkugle har en begyndelseshastighed af 0,4km/s og en vægt på 4,2 gram.
a. Hvad er dens bevægelsesenergi?

I denne opgave har jeg fåt 336 J

b. Hvis den bliver skudt lodret op, hvor langt op når den (hvis vi antager, at den mekaniske
energi er bevaret)?

Men jeg forstår ikke hvordan  jeg skal løse denne opgave, bare noget baggrundsviden vil være fint 

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2021 af PeterValberg

a) E_{kin}=\tfrac12\cdot m\cdot v^2

b) Udnyt energibevarelsen Ekin = Epot

E_{pot}=336\,J

m\cdot g\cdot h=336\,J

0,0042\,kg\cdot 9,815\,\frac{m}{s^2}\cdot h=336\,J

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. maj 2021 af pandaelsker

hvad vil dens hastighed i øverste bane så være?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2021 af PeterValberg

#2 Jeg forstår ikke lige det spørgsmål...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. maj 2021 af pandaelsker

tror jeg fandt ud af det anyways

tak


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.